interview-pohovor-kandidati-otazky-pracovny-pohovor-diskriminacne-otazky

Ako uspieť na pracovnom pohovore

Pokiaľ ste sa dostali na pohovor, môžete byť šťastný. Váš životopis zaujal. Na pracovnom pohovore Vás čaká ale ťažšia úloha – zaujať a zanechať čo najlepší dojem.

Váš výkon na prijímacom pohovore bude veľmi dôležitý a ovplyvní rozhodnutie potencionálneho zamestnávateľa vziať Vás do svojho tímu. Je obvyklé, že pohovor prebieha v prítomnosti viacerých zamestnancov poprípade sa uskutoční viac kôl výberového konania. Preto je dôležité sa naň dobre a starostlivo pripraviť.

Je veľmi dôležité mať prehľad o základných údajoch spoločnosti, v ktorej sa uchádzate o zamestnanie. Najdôležitejšie informácie, ktoré by ste si mali zistiť sú:

  • oblasť na ktorú sa spoločnosť zameriava
  • krátka história spoločnosti
  • počet zamestnancov, ktorý pracujú v spoločnosti
  • je spoločnosť v mieste pôsobenia známa?
  • požiadavky, ktoré kladie spoločnosť na svojich zamestnancov
  • požiadavky, ktoré sú na zamestnanca kladené

Priebeh prijímacieho pohovoru

Do kancelárie alebo zasadacej miestnosti kde sa uskutočňuje pohovor vstúpte sebavedomo a energicky. Dojem, ktorý zanecháte počas prvých minút bude rozhodujúci. Usmievajte a naviažte očný kontakt s partnerom. Predstavte sa zreteľne a jasne, neuhýbajte pohľadom a nepozerajte sa do zeme. Na otázky odpovedajte celou vetou a čo najpresnejšie. Nechajte najprv hovoriť zamestnanca, ktorý s Vami vykonáva pohovor a odpovedajte mu na otázky. Pýtajte sa, keď Vám dá priestor na otázky.

Bezplatná infolinka

Bezplatná infolinka

Zavolajte nám do náborového centra a my vám pomôžeme nájsť prácu presne podľa vaších potrieb.

Poslať životopis

Nájdeme vám pracu

Presne pre vás
Poslať životopis